Het verhaal van Mihail Chise: het verlangen naar vrijheid op wielen

Wij vertellen u het verhaal van Mihail Chise, een man geboren op 10 juli 1978. Het leven stelde hem voor een grote uitdaging: een ernstige handicap, die zijn mobiliteit drastisch beperkte. Voor velen van ons is het heel normaal om even het huis te verlaten, naar de winkel te gaan, een vriend te bezoeken of gewoon een frisse neus te halen in het park. Voor Mihail zijn deze eenvoudige handelingen volledig afhankelijk van technische hulp.

Mihail had een tijdje een betrouwbare bondgenoot: een elektrische scooter. Dit was niet zomaar een vervoermiddel; het was zijn vrijheid, het waren zijn voeten, het was zijn verbinding met de wereld buiten de muren van het huis. Dankzij de scooter kon Mihail zelf zijn boodschappen doen, deelnemen aan het gemeenschapsleven in de mate van het mogelijke en zich niet volledig geïsoleerd en afhankelijk voelen. Het was een open venster naar een zo normaal mogelijk leven, ondanks de fysieke beperkingen.

Maar sinds een jaar is dit venster plotseling gesloten. Zijn oude scooter, zijn reisgenoot, ging kapot. Het werkte niet meer. En met hem verdween een groot deel van Michails autonomie en onafhankelijkheid.

Stel je eens voor hoe het is om dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit in je huis vast te zitten. De wereld van Mihail is aanzienlijk kleiner geworden. De afhankelijkheid van de hulp van anderen voor de kleinste verplaatsingen is toegenomen, evenals het gevoel van frustratie en isolement. Het simpele genoegen om naar buiten te gaan, de wind of de zon te voelen, is steeds meer een vage herinnering geworden.

Mikhail vraagt ​​niet om genade, maar om een ​​kans. Een kans om een ​​deel van zijn leven terug te krijgen dat hij het afgelopen jaar door zijn handicap had verloren en dat door zijn kapotte scooter volledig teniet was gedaan. Hij heeft dringend een functionele elektrische step nodig waarmee hij zich weer zelfstandig kan verplaatsen.

Deze scooter zou voor hem betekenen:

Vrijheid: de mogelijkheid om het huis te verlaten wanneer dat nodig is, zonder altijd afhankelijk te zijn van de planning of beschikbaarheid van iemand anders.

Waardigheid: De kans om kleine klusjes zelf te doen, om je nuttig en bekwaam te voelen.

Verbinding: de mogelijkheid om met de buitenwereld te communiceren, sociale contacten te onderhouden en eenzaamheid te bestrijden.

Hoop: Een essentiële morele impuls, die hem laat zien dat het leven beter kan zijn en dat moeilijkheden met steun overwonnen kunnen worden.

Mihail Chise bedankt u uit de grond van zijn hart voor het luisteren naar zijn verhaal en voor alle vriendelijke gedachten en hulp die u kon bieden. Hij weet dat een elektrische step een behoorlijke investering is, maar voor hem overstijgt de waarde ervan de materiaalprijs ruimschoots. Het is een investering in levenskwaliteit, onafhankelijkheid en menselijke waardigheid.

Elke vorm van steun, of het nu financieel is, nuttige informatie of begeleiding bij het vinden van een mogelijke oplossing, kan licht en mobiliteit terugbrengen in Mihails leven. Laten we hem samen de kans op vrijheid geven!